Περιγραφή: Περιγραφή: E:\GATZONIS-Backup\images\site_title.jpg

Περιγραφή: Περιγραφή: E:\GATZONIS-Backup\images\logoblank_demo01.jpg

 

Home| Βιογραφικο | Παιδοφθαλμολογία | Χειρουργική με Excimer Laser | Καταρράκτης- Γλαύκωμα | Επικοινωνία

 

Βιογραφικο

 

Σύντομο Βιογραφικό :

Περιγραφή: Περιγραφή: E:\GATZONIS-Backup\images\bio_foto1.jpg

 

ΣΤΑΜΑΤΗΣ Δ. ΓΚΑΤΖΩΝΗΣ

 

Χειρουργός Οφθαλμίατρος-Παιδοφθαλμίατρος MD, FEBO

 

 

Ο Οφθαλμίατρος παιδοφθαλμίατρος Σταμάτης Γκατζώνης το 1990 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Το 1992 ολοκλήρωσε την εντατικολογία και την επείγουσα ιατρική-αναισθησιολογία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο  Αεροπορίας και το 1995 ολοκλήρωσε τη Γενική Ιατρική στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Έως το 2001 ειδικεύτηκε στην Οφθαλμολογία στα νοσοκομεία Η Αγία Σοφία & Ιπποκράτειο Αθηνών, και εξειδικεύτηκε στην παιδοφθαλμολογία στα νοσοκομεία Royal London Hospital, Moorfields Eye Hospital και Great Ormond Street Hospital, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Επίσης, το 2001 έλαβε το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Οφθαλμολογίας στο Παρίσι και τον τίτλο Fellow of European Board of Ophthalmology ( F.E.B.O.) Το 2008 έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Οργάνωση και Διοίκηση Μονάδων Υγείας από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Αναφορικά με την επαγγελματική του εμπειρία στην Εντατικολογία από το 1991 έως το 1992 εργάστηκε ως Ειδικευόμενος Ιατρός στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας στην Αθήνα. Αναφορικά με την επαγγελματική του εμπειρία στην Γενική Ιατρική από το 1993 έως το 1995 εργάστηκε ως Αγροτικός Ιατρός στο Περιφερικό Ιατρείο Στρογγυλής Mέσης στην Κέρκυρα και από το 1993 έως το 1995 ως Ιδιώτης Γενικός Ιατρός στην Κέρκυρα.

 

Όσον αφορά στην επαγγελματική του εμπειρία στην Οφθαλμολογία από το 1995 έως το 2001 εργάστηκε ως ειδικευόμενος Οφθαλμίατρος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στην Αθήνα και στο Νοσοκομείο Παίδων Η Αγία Σοφία και ως Οφθαλμίατρος- Παιδοφθαλμίατρος (έμμισθος) στο Royal  London Hospital και Moorfields Eye Hospital του Λονδίνου, ως Οφθαλμίατρος (έμμισθος) στο Νorth Middlesex Hospital και Hillington Hospital του Λονδίνου, ως Κλινικός παρατηρητής (άμισθος) στο Great Ormond Street Hospital for Sick Children του Λονδίνου.

 

Το 2001 εργάστηκε ως Επιμελητής ΕΣΥ του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σύρου. Από το 1996 έως το 2000 πραγματοποίησε ερευνητικό έργο ως Κλινικός βοηθός (άμισθος) στη Νευροφθαλμολογική Μονάδα της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 2001 έως και 2004 ήταν Επιστημονικός συνεργάτης της Οφθαλμολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων Η  Αγία Σοφία.

Από το 2002 έως το 2004 ήταν σύμβουλος Παιδοφθαλμίατρος Μονάδας Προώρων Νεογνών στο Μαιευτήριο Λητώ στην Αθήνα. Από το 2001 είναι Σύμβουλος Οφθαλμίατρος σε θέματα Παιδοφθαλμολογίας Στραβισμού και Νευροφθαλμολογίας στο Οφθαλμολογικό Κέντρο Αθηνών και το Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο. Από το 2002 έως και σήμερα είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος και Διευθυντής Οφθαλμολογικού Τμήματος της Ευρωκλινικής Παίδων. Από το 2002 έως το 2014 ήταν Χειρουργός Οφθαλμίατρος-Παιδοφθαλμίατρος, του Πολυϊατρείου Υπαλλήλων Αγροτικής Τράπεζας (ΤΥΠΑΤΕ). Από το 2015 έως και σήμερα είναι Διευθυντής Παίδοφθαλμολογικού Τμήματος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Από το 2001 ως το 2004 διετέλεσε τακτικός καθηγητής οφθαλμολογίας στην Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής Αθηνών.

 

Επιστημονικά συμμετέχει στην Ελληνική Νευρο-Οφθαλμό-Ωτολογική Εταιρεία, στην Ελληνική Ομάδα Μελέτης Ενδοφθάλμιων Φλεγμονών, ως γραμματέας στην Ελληνική Εταιρεία Παιδοφθαλμολογίας και Στραβισμού, στην Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία, στο International Society of Refractive Surgery (ISRS/AAO), στο European Society of Cataract and Refractive Surgery (ESCRS) και στο European Pediatric Ophthalmology Society (EPOS).

Έχει πληθώρα ανακοινώσεων σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, δημοσιεύσεων σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά έντυπα και σημαντική προσφορά στην μετάφραση και επιμέλεια αγγλόφωνων οφθαλμολογικών συγγραμμάτων στα ελληνικά, καθώς και έντονο συγγραφικό έργο.

 

 

 

 

 

 

Powered and Template by ATHENSHOST.NET 2005 | All Rights Reserved |